Kızıltepe'de Lice yürüyüşene polis müdahalesi

Lice ilçesinde Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılması Kızıltepe`de düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. İpek yoluna çıkan grup Polise havai fişek atınca Polis gruba müdahale etti.

Yaşam 21.08.2014 11:12:22 0
Kızıltepe

Diyarbakır`ın Lice ilçesinde Mahsum Korkmaz`ın heykelinin sökülmesi ve yaşanan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybetmesi bir çok merkezde olduğu gibi Kızıltepe’de de protesto edildi.

DBP Kızıltepe ilçe örgütü öncülüğünde parti binası önünde Yürüyüş öncesi bir araya gelen ve aralarında BDP Kızıltepe ve Mazıdağı ilçe örgütleri, TUHAD-DER, MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası ile partililer ve vatandaşlardan oluşan grup daha sonra Pankart ve sloganları eşliğinde Kızıltepe İpek yoluna doğru yürüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sonrasında İpek Yoluna kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yapılacağı sırada yürüyüşte yer alan yüzü maskeli bir grup polise havai fişek atınca çatışma yaşandı. Polis havai fişek, molotof ve taşlı saldırıya tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Çarşı merkezine kadar devam eden çatışmalar eylemci grupların ara sokaklara dağılmasıyla kısa bir süre sonra sona erdi.